Empirical attributes and limitations of methodologies for predicting the degradability of ruminal protein
Abstract
The object of the present review is to analyze the methodologies that are commonly used to estimate protein degradability in the rumen, focusing on their attributes and limitations to offer suggestions for improving their use. This information is essential for selecting food types when formulating feed diets. A reliable prediction of the digestibility of ruminal proteins is basic information necessary for optimizing the use of nitrogenous sources because digestibility can translate, on the one hand, into higher yields of milk, milk protein, meat or wool and, on the other hand, into lower excretion of nitrogenous compounds into the environment; it also has an impact on animal health and welfare. Traditionally, the digestibility of feed proteins in the rumen has been predicted by in vivo, in situ and in vitro methods, but other techniques based on infrared spectroscopy have been developed, notably the NIRS and FTIR methods. All of these techniques present limitations, such as a disturbance factor or a source of error, that may result in inaccurate predictions. The in situ and in vitro methods, which use enzyme extracts of ruminal origin, and FTIR probably have the greatest advantages, but they need to be perfected through further research.
El objetivo de esta revisión es analizar las metodologías comúnmente usadas para estimar la degradabilidad de las proteínas en el rumen, resaltando sus atributos y limitaciones en orden a ofrecer algunas sugerencias para mejorar su utilización. Esta información es esencial para seleccionar los tipos de alimentos cuando se formulan las dietas alimenticias. Una confiable predicción de la digestibilidad de las proteínas en el rumen constituye una información básica para optimizar el uso de los recursos nitrogenados, pudiendo por un lado traducirse en una mayor producción de leche, proteína láctea, carne o lana, y por otro, en una menor excreción de compuestos nitrogenados al ambiente; esta mayor eficiencia también tiene un impacto sobre la salud y el bienestar animal. Tradicionalmente, la digestibilidad ruminal de las proteínas de los alimentos ha sido predicha a través de métodos in vivo, in situ e in vitro. Sin embargo, otras técnicas han sido desarrolladas, basadas sobre espectroscopía infraroja, destacando los métodos NIRS y FTIR. Todas estas técnicas presentan limitaciones, factores perturbadores o fuentes de error, las cuales podrían generar predicciones sesgadas e inseguras. Los métodos in situ e in vitro, utilizando extractos enzimáticos de origen ruminal, y FTIR, probablemente poseen las mayores ventajas, no obstante, estas técnicas requieren ser perfeccionadas a través de futuras investigaciones.